HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszín (1) tejszin (65) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.09.13. 15:21 A.N.R.

Mézes zserbó

Címkék: tej tojas mez cukor zsir tejfol finom liszt buzadara baracklekvar

Gyerekkoromban nekem ez volt "a" zserbó. Ha szóba került valahol a zserbó, lelkesen bólogattam, hogy én azt mennyire szeretem. Aztán egyszer valaki a megkínált az igazi zserbóval, és csalódottan vettem tudomásul, hogy az bizony diós, ergó én kimondottan nem komálom. Maradok a mézes zserbónál :-).



Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
6 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál tejföl
4 kanál olvasztott méz

Összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, megsütjük. Itt is elmondhatom, hogy érdemes a tepsi hátoldalán sütni, ha túl magas a fala.

Hozzávalók a töltelékhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor (lehet puncs is, de én személy szerint jobban szeretem a vaníliát)
11 dl tej
3 evőkanál cukor
6 evőkanál búzadara
10 dkg porcukor
15 dkg margarin vagy vaj
baracklekvár
tetejére csokimáz (tortabevonóból vagy kakaó+margarinból)

A pudingport a cukorral és 5 dl tejjel megfőzzük. A búzadarát a maradék 6 dl tejjel szintén megfőzzük. A két meleg krémet összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Közben a margarint összekeverjük a porcukorral, és ha a krém kihűlt, az egészet alaposan összekeverjük, végül 3 részre osztjuk.
A képen is látható, hogy az alsó lapra megy a krém egyik része, valamint vékonyan baracklekvár, aztán a második lapra is krém, a harmadikra is, és a negyedikre a csokimáz. Az eredeti recept a közepére ajánlja a lekvárt krém nélkül, de szerintem így sokkal jobb.
Igazán finom másnap lesz, amikor már jól megpuhult a tészta.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr295974695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

3574 2007.09.14. 01:34:23

Ilyet a nagymamám sütött néha. Na ha majd nagy leszek, én is megpróbálom :)

nori 2007.09.16. 18:12:52

Ez a süti több regi receptesben benne van mint vagy BÖSI vagy GIZI pite:-) egyébként neha mez nelkul keszula teszta es a krembe teszik de mindenkeppen naaaagyon finom:-))) Anyum gyakran csinalta,kegyetlen kivarni a masnapot hogy felvaghassuk:-)

14594 2007.09.16. 19:59:44

Nálunk anyu általában úgy csinálta, hogy csütörtökre elkészítette, mert mi pénteken mentünk haza, így már nem kellett várni.

tite 2008.07.19. 11:32:32

én megcsináltam ezt a sütit, és nagyooon jó lett:) köszi a receptet

ribizlifozelek 2008.12.16. 18:42:26

Nekem is a mezes zserbo a zserbo es az en nagymamam is nagyon finomakat csinalt. Most hogy olvastam a receptedet, kedvet is kaptam hozza, szinte erzem az izet a szamban. Megcsinalom :) Koszi az otletet!

Tünde 2009.04.09. 08:03:54

megcsináltam ezt a sütit, és isteni finom lett, köszi a receptet.

Éva 2009.09.18. 17:10:34

Szia! Nagyon jó a blogod, sok remek ötletet kaptam. Lenne egy kérdésem a mézes zserbóról: a 6 dkg zsír mennyi margarinnal helyettesíthető? Előre is köszönöm a választ. üdv, Éva

14594 2009.09.18. 19:53:28

Szia Éva, örülök, ha tetszik a blog :-). Igazából nem tudnám neked megmondani, hogy 6 dkg zsír mennyi margarinnal helyettesíthető, de ha sütőmargarinban gondolkodunk, akkor annak ált. 70% a zsírtartalma, tehát nagyjából 8,5 dkg margarin tartalmaz 6 dekányi zsírt. Már csak az a kérdés, hogy a több margarintól nem lesz-e a tészta nehezebben kezelhető, ennek elkerülése érdekében én első körben tennék bele 6 dkg margarint és aztán nézném meg a tésztát, igényel-e még többet. Megjegyzem: a margarint egyre kevésbé használom, ha csak tehetem, inkább a vajat választom sütéshez is.

vandormedve 2009.12.20. 22:27:26

Micsoda szerencse, elveszett a receptem de sikerult rabukkanom a tiedre, kosz, en zsirt hasznalok Pork Fat Rules . Ha mar meg kell halni akkor inkabb MEZES ZSERBO legyen az oka

Erika 2010.09.29. 19:47:23

én cukrász vagyok és szerintem senki sem szokta így csinálni h. a barack ízet rá kenje a krémre ez nagy meg döbbenés nekem a tészta közepébe kell úgy h. alulra rakunk egy lapot és rá a krémet megint egy lapot és utána kell barack ízel le kenni és megnint lap krém lap és a végén az utolső lap tetejére csokimázt teszünk

14594 2010.10.02. 16:14:27

Azért olyan sokat nem kell gondolkodni a technikai megoldáson: egyik lapot krémmel kenem, másikat baracklekvárral, majd ráfordítom a lekváros felét a krémes felére. Csak hogy minden két lap között legyen krém, mert így sokkal finomabb, mintha két lap között nincs krém, csak lekvár.

vera 2010.12.04. 15:20:30

Én is megsütöttem ezt a zserbót. Szerintem jobb mint az eredeti. Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre.

Heni 2011.02.11. 11:15:32

Nagyon finom már kétszer sütöttük!

Bodó Tamásné 2011.12.24. 10:42:14

Nálunk ez lesz az idén Karácsonykor! Hálásan köszönöm a receptet! Boldog Karácsonyt neked is és boldog új évet! Szia!

Andca 2012.10.12. 13:16:11

A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-)
süti beállítások módosítása