Gyönyörű, ötszínű kagylótésztát kaptam Olaszországból. A gyerekek alig várták, hogy megfőzzem. Az utolsó grammig elfogyott.
Hozzávalók:
fél kg kagylótészta
egy közepes cukkini
2-3 paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg vaj
só, fekete bors, zöldfűszerek
kevés olaj
A vajat megolvasztottam, az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam. Beletettem a kockára vágott cukkinit, sóztam, fűszereztem és kb. 10 percig pároltam. A kockára vágott paradicsomot is beleraktam, öntöttem hozzá kb. 1 dl vizet és készre pároltam.
Közben a tésztát az előírás szerint elkészítettem (sós vízben főztem meg, én a vízbe kevés olajat is szoktam önteni). Leszűrtem, összekevertem. Tálaláskor tettünk rá reszelt sajtot, de anélkül is nagyon finom.