Nem tűnik olcsónak, viszont egy egész tepsiből kb. 24-30 darab készül, és így nézve természetesen olcsóbb, mint a bolti. Érdemes olyankor sütni, amikor valamilyen más, sok tojássárgáját igénylő sütit is készítünk.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
fél kocka margarin (12,5 dkg)
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
4 csomag vanília puding (főzős)
2 csomag vanília cukor
35 dkg kristálycukor
1 liter víz
9 tojás fehérje
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.
A pudingot a vanília cukorral, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük. Forrón a tésztára tesszük, a tetejére helyezzük a bekockázott lapot és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetjét megszórjuk porcukorral.