Hozzávalók a tésztához:
15 dkg főtt krumpli
50 dkg finom liszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
2,5 dkg só
3,5 dkg élesztő
Hozzávalók a rátéthez:
1-1,5 doboz tejföl
kb. 25 dkg császárszalonna
kb. 20 dkg reszelt sajt
2 közepes fej hagyma
kevés fokhagyma, vagy fokhagymakrém
A tészta hozzávalóit bepakoltam a kenyérsütőgépbe és dagasztás programra állítottam. Természetesen kézzel is össze lehet dolgozni, ha valaki nem olyan szerencsés, mint én, utána hagyni kell kelni kb. 1 órát.
A tepsit kivajaztam, belenyújtottam a tésztát, megszúrkáltam egy villával és 220 fokos sütőben kb. 10 percet sütöttem.
Rákentem a fokhagymás tejfölt, rászórtam az apróra vágott hagymát, a felkockázott szalonnát és a reszelt sajtot majd tovább sütöttem még kb. 15 percig. Frissen a legfinomabb, és szerintem nem is marad, hogy kihűlve is megkóstolhassuk :-).
