A recept innen való, de mivel vásárlás előtt nem néztem meg, mi kell hozzá, így kicsit átalakítottam. Nem volt otthon háztartási keksz és babapiskóta sem. Ennek ellenére azt hiszem, sikeresen megoldottam a dolgot, és nagyon finom lett a végeredmény.
Hozzávalók:
tészta:
- 50 dkg natúr (cukrozatlan) gesztenye püré
- 6 dkg porcukor (mivel a keksz is édes, nem tettem bele többet)
- 25 dkg darált keksz (ez az itthon maradék csokis keksz volt, saját sütés)
- 15 dkg puha vaj
krém:
- három csomag tejszínes (vagy vaníliás) pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor (csökkentettem az eredeti mennyiséget, mert ide is édes kekszet tettem)
- keksz (vagy babapiskóta)
- 2 adag főtt kávé + kb. 1 dl tej
- rum aroma
tetejére:
- fél liter habtejszín
- egy púpos evőkanál porcukor
A tészta hozzávalóit összekevertem, egy tepsibe (kb. 20x30 cm-es) sütőpapírt tettem, és belesimítottam.
A pudingport a tejjel cukor nélkül megfőztem. A vajat a porcukorral összekevertem (habosra), majd hozzáadtam a kihűlt pudingot. A krém felét rákentem a gesztenyés masszára.
A tej és kávé keverékét ízesítettem rumaromával, majd a kekszeket beleáztattam, és sorba raktam a pudingra, majd a puding másik felét is rákentem. Betettem a hűtőbe néhány órára.
Tálalás előtt a tejszínt a cukorral habbá vertem és a tetejére kentem.