Őszintén megmondom, nálunk otthon soha nem volt szokás húsvétkor bárányt enni. Igazából nem is tudom, hogy a sonkán kívül volt-e valami tradicionális étel, amit húsvétkor ettünk. Jó néhány éve már anyu minden húsvétkor készít sajttekercset is, de nagyjából ennyi. Anyósom viszont általában ragaszkodik a bárányhoz, mióta a családhoz tartozom (ez a 8. év), most először nem lesz holnap délben az asztalon. Ennek pedig nagyon prózai okai vannak: itt a városban kifizethetetlenül drága a bárányhús, csak ezért meg nem megy be Pestre. Igaza is van, megleszünk mi holnap bárány nélkül. Nekem viszont a fagyasztóban volt egy nem túl nagy darab báránycomb, vagy birka, nem is tudom, de asszem elég fiatal állat volt ahhoz, hogy báránynak nevezzük. Mivel holnap anyósoméknál lesz az ebéd, ez a darab viszont nem elég négy embernek, ezért én ma megsütöttem. A következőképpen:
Először bekentem mustárral. Aztán megszórtam kakukkfűvel és rozmaringgal (sajnos friss nincs itthon, a szárítottal kell megelégednem), megsóztam. Közben felforrósítottam egy serpenyőben kevés olajat, és hirtelen megpirítottam a comb minden oldalát, hogy kapjon egy kis kérget. Beleraktam egy tepsibe, amibe öntöttem kevés olajat, raktam mellé hosszúra vágott sárgarépát és öntöttem rá bőven fehérbort. Ezután betoltam a 200 fokosra melegített sütőbe. Időnként meglocsolgattam a saját levével, és nagyjából 1 óra 20 percig sütöttem. Az illata jó. A kinézete is elég jó. Az ízét még nem tudom, nem kóstoltam. Majd frissítek, ha túlleszünk az ebéden, és megírom, milyen lett :-).
Update: finom lett, de javítható, ha sütés előtt kicsit bevagdossuk, és így belül is bekenjük mustárral és fűszerekkel. Mi majonézes kukoricával ettük, és meg vagyunk vele elégedve :-).
2007.04.07. 12:17
Sült báránycomb
Címkék: rozmaring kakukkfu mustar baranyhus
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr895974630
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.