1 liter húsleves
2 fej vöröshagyma
3 db közepes krumpli
1 termetes sárgarépa (úgy 20-25 dkg-s darab)
2 dl tejszín + kb. fél dl tej
só, bors
pár szelet kenyér
vaj
A vöröshagymát feldaraboltam, nem túl apróra, és vajon megpároltam. Közben a
krumplit és a répát is feldaraboltam és a húslevesben odatettem főni. A hagymát
is hozzáadtam, és az egészet addig főztem, míg meg nem puhult a zöldség.
Kivettem a levesből a krumplit és a répát, meg persze a hagyma nagy részét is (lyukas
kanállal csináltam, de le is szűrhettem volna az egészet), és botmixerrel
pürésítettem, nem is kellett adnom hozzá levest, így is tökéletes lett.
Visszaraktam a pürét a levesbe, hozzákevertem a tejszínt és a tejet, sóztam,
borsoztam és újra felfőztem, kb. 2-3 percig főtt még. Közben felkockáztam a
kenyérszeleteket és vajon megpirítottam. A kész levest tányérba szedtem,
ráraktam a kenyérkockát és már ehető is. Persze nem muszáj azon forró
mivoltában megenni, akár hidegen is nagyon finom, de a legjobb langyosan.