Az alábbi receptet Gordon Ramsay egyik műsorában láttam. Ott persze nem mond pontos mennyiségeket, így a massza állagából kellett kitalálnom, hogy miből mennyit tegyek bele. Lehet, hogy egyszerűbb lett volna megkeresni a receptet valahol, de ahhoz lusta voltam. Picit átalakítottam a dolgot az otthon lévő hozzávalók miatt, de a lényegen nem változtattam. Egyszerű reggeli, amit többféleképpen lehet ízesíteni.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 10 evőkanál tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- só, bors
- medvehagyma levél (én most szárítottat használtam)
- egy darab kápia paprika apróra vágva
- egy fej lila hagyma apróra vágva
- kevés olívaolaj
A hozzávalókat összekevertem (olívaolajból nagyjából 1 evőkanálnyit tettem a masszába), majd serpenyőben olívaolajat forrósítottam és evőkanál segítségével adagoltam a masszát. Néhány perc alatt mindkét oldalát megsütöttem. Tálaláskor tejfölt kentem rá, de anélkül is finom. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. (A képek minőségéért elnézést kérek, gyors kattintás volt telefonnal.)