Miért van az, hogy ha én posztolok, a gyűjtőoldal tuti be van fagyva? Az utóbbi három-négy alkalommal szerintem senki nem vette észre, hogy történt nálam valami változás, mert szerintem a többség ugyanazt csinálja, mint én: figyeli a gasztro.blog.hu-t, hogy ki és mit írt. Na mindegy, ha épp van időm, akkor azért lesz itt új recept, ha meg nincs, hát nem lesz.
Most egyébként azért kezdtem el írni, mert kicsit panaszkodni akarok. Vásárlásnál az a típus vagyok, aki igyekszik jó minőségű termékeket vásárolni, és amennyiben lehetséges, magyar terméket vásárolni. Az utóbbi időben azonban kissé megszorultunk anyagilag, így fontosabb lett az ár, mint eddig. Az eredmény elég lesújtó. Ugyanis amikor pl. mentem tejet venni (mi nagyüzemi mennyiségben fogyasztjuk a tejet), azt kellett tapasztalnom, hogy egy liter tej ára jóval 200 Ft fölött van, legalábbis a magyar tejé. A mellette található cseh tej kb. 80 Ft-tal kevesebbe kerül. Hetente elfogy otthon vagy 10 liter, így sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy magyar tejet vegyek, akármennyire fáj is a szívem. Ugyanez a helyzet pl. a trappista sajttal is, aminek kilója kb. 700-800 Ft-tal kerül többe, mint a lengyel vagy a cseh sajté. Nem fogok itt most gazdasági elemzésbe kezdeni az okokról meg a következményekről (arra ott a másik blogom), csak épp morgok, mostanában egyre többet. És szomorkodom, hogy nem tudok azt tenni az asztalra, amit igazán szeretnék, mert most nem mindig futja rá. Megpróbálok a lehetőségeimhez mérten azért néha különlegességekkel is szolgálni, és reménykedem, hogy hamarosan javul az anyagi helyzetünk. (Olyan nagy gáz azért nincs, csak a korábbihoz képest jobban meg kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat.)