Tegnap a Magyarok Vásárán vettem füstölt sonkát, többféle sajtot, medvehagymát. Aztán délután "szembejött" velem egy recept a Mesterszakács oldalán. Ma megsütöttem. Jó ötlet volt, nagyon finom.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
5 dkg reszelt sajt
só
15 dkg hideg vaj
2 tojás a tésztába + 1 a kenéshez
1,2 dl hideg tejszín
1 csokor medvehagyma
15 dkg füstölt sonka (én kicsit kevesebbet tettem bele, igazi füstölt parasztsonkát)
A lisztet, sütőport, sajtot, sót, felkockázott vajat, 2 tojást és a tejszínt mixerrel összedolgoztam.
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Lisztezett deszkára tettem a tésztát, beledolgoztam az apróra vágott medvehagymát és az apróra kockázott sonkát. Kinyújtottam kb. 1 cm vastagra, nagyjából kör alakú lett, 12 felé vágtam (négy negyed, majd mindből három háromszög, középről indulva, mintha egy óralapon a számokat jelölném).
Egy tepsibe sütőpapírt vágtam, beletettem a háromszögeket, lekentem tojással, majd a sütőbe tettem. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sült.