2007.12.29. 22:29
Forralt bor
Címkék: cukor fahej szegfuszeg vorosbor
Tudom, hogy terhesen nem illik alkoholt inni, és ezt be is tartom (megjegyzem, nem terhesen sem viszem túlzásba, a spájzban van vagy egy tucatnyi üveg bor, többsége legalább egy éve vár a sorsára), de egy kis vörösbor fogyasztásától még ilyen helyzetben sem szokták eltiltani az ember lányát. Néha kimondottan jót tesz egy dl vörösbor, régebben gyerekeknek is ezt ajánlották "vérfrissítésre". Tegnap este úgy gondoltam, jót tenne egy kis melegség, ezért elővettem egy fél üveg Egri bikavért, jó ideje meg volt már bontva. Beleöntöttem egy lábosba és öntöttem mellé kb. egy dl vizet is. Raktam bele három púpos teáskanál barna cukrot, egy csomag Bourbon vaníliás cukrot, egy egész rúd fahéjat, néhány szem szegfűszeget és egy kevés rumaromát. Forráspontig melegítettem, majd leszűrtem és csészékbe töltöttem. Finom volt.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr955974725
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.