Alapvetően nem szeretem a bögrés sütiket. Amikor azonban ezt megláttam a Stahl magazinban, nagyon megtetszett, és eldöntöttem, megsütöm. Nem bántam meg, bár amennyire egyszerű, annyira sokáig tart - ugyanis sütés után a hűtőben kell pihentetni elég sokáig.
A bögre 2,5 dl-es.
Hozzávalók:
10 tojás
1 bögre cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1/4 teáskanál só
1 bögre finom liszt
1/2 bögre puha vaj (ez kb. 12,5 dkg)
4 bögre 3,5%-os tej
Robotgéppel alaposan összekevertem a tojást, a cukrot, a vaníliarúd magjait - fehéredésig. Hozzáadtam a lisztet és a vajat, jól beledolgoztam. Végül lassabbra állítottam a robotgépet és a tejet több részletben hozzáadtam. Egy elég híg palacsintatészta jellegű masszát kaptam.
A sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem (a tepsi mérete 30x25 cm, vagy nagyjából ekkora). Betoltam a még hideg sütőbe, majd 200 fokra állítottam. Harminc perc után lejjebb vettem, 150 fokra, és további 40 percig sütöttem.
Miután megsült, kivettem a sütőből, hagytam kihűlni, majd lefedtem folpackkal és betettem a hűtőbe. Egy napra kellett volna, de én egy éjszaka után már kellőképpen türelmetlen voltam, és kivettem. Tökéletesen tudtam szeletelni, majd megszórtam porcukorral. Külsőre a hagyományos krémesre hasonlít, állagra egy keményebb pudingra. Nekem ízlett. Tipikusan előre elkészíthető sütemény.