A bloggerek között idén clafoutis-láz van, de én ezt a sütit inkább nevezném
tejespitének. Egyrészt mert nem cseresznyével készült, másrészt meg kicsit
fellengzősnek tartanám. Amúgy én is sütöttem cseresznyés változatot az idén,
csak arról nem készült poszt, túl hamar elfogyott. Ezt a málnást most
megörökítem.
Tejespite receptekkel tele van a net, mindenki esküszik a sajátjára, én is
próbáltam már kétfélét. A kettő sok mindenben különbözik egymástól, pl. az
egyik réteslisztből készül, a másik finomlisztből, az egyikben van tejszín, a
másikban nincs, az ízük mégis nagyon hasonlít egymásra. Szóval azt hiszem,
gyakorlatilag mindegy, mindenki készítse csak a nála bevált módon, nem lehet
elrontani :-).
Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 dl tej
2 dl tejszín
3 tojás
5 dkg cukor
fél evőkanál sütőpor
csipetnyi só
2 csomag vaníliás cukor
40 dkg málna
vaj a tepsi kikenéséhez
Összekevertem a hozzávalókat a málna kivételével. Kikentem a tepsit, a
málnát megmostam, a tepsi alján elterítettem, majd ráöntöttem a tésztát. 200
fokos sütőben nagyjából 30 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem, hogy már
ne legyen nyers a belseje. Hagytam hűlni, majd felvágás után porcukorral megszórtam. Kellemesen savanykás, könnyű édesség.