HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyömbér (1) gyomber (6) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2008.09.20. 21:03 A.N.R.

Bryndzával töltött cseresznyepaprika

Címkék: olivaolaj cseresznyepaprika bryndza

Egyik nap azzal jött haza a férjem, hogy ő valami nagyon finomat evett, amit a kollégájától kapott. Másnapra megkérdezte, hogyan kell elkészíteni, majd megkért, hogy készítsek én is. Nem sokat kellett győzködnie, hiszen jól hangzott az ötlet. Kicsit átdolgoztuk, majd beszereztem a hozzávalókat, és együtt nekiálltunk.

Hozzávalók:
cseresznyepaprika, ill. almapaprika
bryndza (vagy egyéb juhtúró, juhsajt)
olívaolaj, napraforgóolaj
petrezselyemzöld, metélőhagyma

A paprikákat megmostuk, majd a férjem levágta a szárukat és kiskanállal kiszedte a magjukat (anélkül is eléggé csípnek). Közben én apróra vágtam a petrezselyemzöldet és a metélőhagymát, majd belekevertem a bryndzába. (Szívem szerint kolozsvári burduf túróval csináltam volna, de az egy ideje nincs itthon, mivel senki nem járt mostanában Kolozsváron a családból. Így aztán elmentem a helyi tecsóba, ahol választék szempontjából kissé kihívásokkal küszködnek, így az egyetlen választható verzió a szlovák bryndza volt, egyébként nem rossz minőségben.) Fogtam egy kiskanalat és szépen belekanalaztam a túrót a paprikákba. Az előre jó alaposan megmosott üvegbe tettem a kész töltött paprikákat, majd leöntöttem olívaolaj és napraforgóolaj keverékével. 20 db cseresznyepaprika, 5 db almapaprika, kb. 30 dkg bryndza és két db 8 dl-es üveg kellett a művelethez. Nem fért bele: egy cseresznyepaprika és 1 almapaprika, amit ott helyben meg is ettünk, és megállapítottuk, hogy így is nagyon finom, de ha állni fog az olajban egy ideig, akkor még jobb lesz. Az olajat meg majd felhasználjuk valami finomsághoz, ha kifogy belőle a paprika.

 


 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr275974808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

certaldo 2008.09.21. 07:39:26

Szia! Ez nagyon klassznak tűnik, neki is állok azt hiszem, de azt nagyon szeretném megtudni mi az a "kolozsvári burduf túró" ami olyan jó lenne hozzá. Én még soha nem jártam Erdélyben, de pont most megyünk 2 hét múlva, ráadásul pont Kolozsvárra, tehát különösen érdekelne. Üzleti ajánlatom: információért egy kis szállítási szolgáltatás? :)

14594 2008.09.23. 20:14:51

:-) Kolozsváron a Napolact gyártja, juhtúró az is, ha jól tudom, mostanság 40 dekás csomagokban árulják (korábban 50 dekás volt, persze az ár nem változott :-) ), ha emlékeim nem csalnak, akkor a Széchenyi téren van egy Napolact mintabolt, ott biztosan lehet kapni. Egyébként meg a piacon természetesen lehet kapni házi juhtúrót, a legeslegjobb az lenne, de ahhoz nekem általában még kevesebb esélyem van hozzájutni, mivel általában csak gyors átutazóban vagyunk Kolozsváron. Köszi a felajánlást, de most már kihúzom egy ideig nélküle, a párom hamarosan megy és vesz pár csomaggal :-).

lil 2012.02.02. 12:16:39

Szia! Mennyi ideig hagytad állni mielőtt megettétek? Most készítettem én is el, és azon gondolkozom, hogy berakjam a hűtőbe e vagy sem? Nem fog megromlani a sajt miatt? :)

14594 2012.02.02. 16:11:40

Az olaj tartósítja, de azért túl sokáig nem szabad hagyni állni. Kibontás után mindenképpen hűtőben tárold!
süti beállítások módosítása