Muszáj volt felhasználni a kertben található utolsó paprikákat és paradicsomokat. Nem akartam viszont szimpla lecsót készíteni, elővettem hát a fagyasztóból egy kb. félkilós sertéstarját.
Hozzávalók:
sertéstarja
paprika
paradicsom
hagyma
olaj, só, bors
A tarját felszeleteltem nem túl vékony szeletekre, sóztam, borsoztam. A hagymát felkockáztam. A paprikát kicsumáztam és daraboltam. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tettem, majd kihalásztam, és miután kihűlt, meghámoztam.
Kevés olajat felforrósítottam, majd a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen megpirítottam, hogy kérget kapjanak, ezután kivettem az olajból, félreraktam. Az olajon megdinszteltem a hagymát, majd beleraktam a paprikát, megsóztam és félpuhára pároltam. Ez után következett a hús és a paradicsom, az egészet lefedtem és készre főztem, gyakori kavargatás mellett. Mi friss kenyérrel ettük.