Készültem már egy ideje megfőzni a henteslevest, és amikor elolvastam a legújabb Vkf. felhívását, elgondolkodtam, hogy ez legyen-e a pályaművem. Aztán úgy döntöttem, ezzel inkább a Pamina által meghirdetett játékra jelentkezem, majd egy másik levest mutatok be a Vkf-re.
A leveseknél általában nem szoktam pontosan foglalkozni a hozzávalók mennyiségével, ezért az itt megadott mennyiségek is hozzávetőlegesek.
Hozzávalók:
kb. 35 dkg csirkemáj
kb. 25 dkg sertéscomb
kb. 15 dkg sárgarépa
kb. 10 dkg petrezselyemgyökér
2 kisebb fej vöröshagyma
3 kis gerezd fokhagyma
1 db kápia paprika (más étkezési paprika is megfelel, nekem ez volt itthon)
2 db kicsi paradicsom
2 csapott evőkanál liszt
kevés étolaj
só, bors, babérlevél
fél evőkanál mustár
tejföl
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre dinsztelem. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet, a kockára vágott sertéshúst. Együtt a hús fehéredéséig pirítom, majd rászórom a lisztet, kicsit megpirítom. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, sózom, borsozom. Adok hozzá három babérlevelet, a kockára vágott paprikát és paradicsomot, valamint a mustárt, és majdnem készre főzöm. Végül belerakom a kockára vágott májat és készre főzöm. Tálaláskor adok hozzá tejfölt.
