HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2008.10.18. 20:06 A.N.R.

Hentesleves - baromfimájas játék

Címkék: hagyma paradicsom paprika fokhagyma serteshus csirkmaj

Készültem már egy ideje megfőzni a henteslevest, és amikor elolvastam a legújabb Vkf. felhívását, elgondolkodtam, hogy ez legyen-e a pályaművem. Aztán úgy döntöttem, ezzel inkább a Pamina által meghirdetett játékra jelentkezem, majd egy másik levest mutatok be a Vkf-re.
A leveseknél általában nem szoktam pontosan foglalkozni a hozzávalók mennyiségével, ezért az itt megadott mennyiségek is hozzávetőlegesek.

Hozzávalók:
kb. 35 dkg csirkemáj
kb. 25 dkg sertéscomb
kb. 15 dkg sárgarépa
kb. 10 dkg petrezselyemgyökér
2 kisebb fej vöröshagyma
3 kis gerezd fokhagyma
1 db kápia paprika (más étkezési paprika is megfelel, nekem ez volt itthon)
2 db kicsi paradicsom
2 csapott evőkanál liszt
kevés étolaj
só, bors, babérlevél
fél evőkanál mustár
tejföl

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre dinsztelem. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet, a kockára vágott sertéshúst. Együtt a hús fehéredéséig pirítom, majd rászórom a lisztet, kicsit megpirítom. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, sózom, borsozom. Adok hozzá három babérlevelet, a kockára vágott paprikát és paradicsomot, valamint a mustárt, és majdnem készre főzöm. Végül belerakom a kockára vágott májat és készre főzöm. Tálaláskor adok hozzá tejfölt.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr295974815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

30290 2008.10.19. 08:34:56

Ez nagyon jó ötlet, én mindig hiányt szenvedek jó levesreceptekből. A mustár biztosan jól megbolondítja. Valami szénhidráttartalmú levesbetétet nem szoktál beletenni? (tészta, galuska, krumpligombóc, túrógombóc)Igaz, hogy hentesleves a neve, vagyis tipikusan férfiétel. Az unokatestvéremék például tészta nélkül ették a húslevest, mert "apja nem gyúr".

14594 2008.10.19. 13:39:16

A legújabb vkf akkor neked fog szólni :-). A mustártól kicsit pikáns az íze, szerintem nagyon jól illik hozzá. A levesbetétet nem hiányoltam belőle, de ha még tartalmasabbnak akarjuk, mondjuk egytálételnek, akkor el tudom képzelni pl. a máj egy részét májgombócként, vagy csipetke tésztát bele.
süti beállítások módosítása