Kezdek belejönni a wok használatába. Miután rájöttem, hogy gyakorlatilag bármiből lehet nagyon egyszerűen nagyon finom ételt varázsolni, egyre gyakrabban veszem elő.
Hozzávalók:
35 dkg sertéscomb
egy piros és egy sárga kaliforniai paprika
egy póréhagyma
2-3 dl húsleves
olívaolaj
só, bors
A húst felkockáztam, a paprikát és a hagymát megmostam, felkockáztam. A wokot felforrósítottam az olívaolajjal, majd beletettem a húst és néhány perc alatt megpirítottam. Kiszedtem egy tányérra, helyére raktam a paprikát és a póréhagymát, megfonnyasztottam, kiszedtem a zöldségeket. Visszatettem a húst, sóztam, borsoztam, majd beleöntöttem a húslevest, lefedtem és majdnem készre főztem. Visszaraktam a zöldségeket és néhány perc alatt készre főztem.
Most 2 dl húslevesem volt, ami nem bizonyult elégnek, ezért közben vízzel öntöttem fel. Nagyon finom, könnyű étel lett belőle, nagyjából 2 adag. Nekem elég volt így is, egy férfiember azért igényel mellé némi köretet még :-).