Az ötletet Dolce Vitatól vettem, korábban is készítettem már a vörösboros oldalasát, most a sima paradicsomos készült.
Sz. nemrég hazahozott néhány kiló vaddisznó húst, volt benne egy jókora darab oldalas is, ezt készítettem most el. A hozzáértők szerint a vaddisznó húst használat előtt le kell forrázni valami baktérium miatt, így hát mielőtt nekiláttam, ráöntöttem egy kancsó lobogó vizet, és úgy hagytam egy-két percig, amíg elkészítettem a paradicsomot.
Hozzávalók:
1,3 kg oldalas
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 fej fokhagyma
só, bors, olaj
A sütőt 200 fokra melegítettem. A fokhagymát megpucoltam, aprítóval felaprítottam, összekevertem a paradicsommal. Egy tepsibe kevés olajat tettem, a csontok mentén felszeletelt oldalast beleraktam, sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a paradicsomot, majd betoltam a sütőbe.
Bő 1,5 órán keresztül sült masszív fokhagyma-illatot árasztva szét az egész lakásban. Sült krumplival ettük, Sz. szerint átment a rostán, ismételhető. Van még őz oldalas is a fagyasztóban :-).
A kép minőségéért bocs, még mindig csak mobillal készül, de hamarosan lesz új gépünk.