A Lidl-ben mostanában jó áron lehet friss halhoz jutni. Kb. két hete vettem néhány pisztrángot. Ez az elkészítési mód rettenetesen egyszerű és valami hihetetlen finom végeredménnyel jár.
Hozzávalók:
2 db pisztráng
kb. 8-10 dkg vaj
só
zöld fűszernövények - nálam most medvehagyma és petrezselyemzöld
A sütőt 200 fokra melegítettem. Egy kis méretű tepsit kibéleltem alufóliával.
A halakat alaposan megmostam, levágtam a fejüket, majd beirdaltam mindkét oldalon. Besóztam.
A puha vajat összekevertem az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd alaposan bekentem vele a halakat. Először az egyik oldalon, a bevágásokba is raktam bőven, majd már a tepsiben a másik oldalt is. A maradék vajat a halak hasába raktam.
A sütőben kb. 30 percig sütöttem. Finom puha lett a hal, de azt hiszem, legközelebb kicsit tovább sütöm, és akkor a szálkákkal sem lesz gond.
Kukoricás rizzsel ettük.