HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyömbér (1) gyomber (6) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristalycukor (5) kristálycukor (1) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszín (1) tejszin (65) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2006.09.11. 11:13 A.N.R.

Lapcsánka

Címkék: krumpli tojas fokhagyma

Legyen még egy krumplis étel. Sokan tócsni néven ismerik, de azt kicsit máshogy kell készíteni.

Hozzávalók:

krumpli
tojás

delikát
fokhagymakrém
bors

A krumplit megreszelem az aprólyukú reszelővel. Hozzákeverem az egész tojást (4-5 krumplihoz kell egy tojás), megsózom, teszek hozzá delikátot, fokhagymát vagy fokhagymakrémet, borsot, ízlés szerint. Az egészet kizsírozott (kiolajozott) tepsibe rakom véknyan (kb. 1 - 1,5 cm vastag legyen), és a sütőben megsütöm. 30-40 perc alatt megsül.

A tócsnit tudtommal serpenyőben, olajban sütik, és lisztet is tesznek hozzá. Nekem nem ízlett annyira, mint a lapcsának, mert sokkal olajosabbnak, nehezebbnek találtam.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr775974570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öreglány 2008.09.22. 23:28:16

Igazad van, én is úgy ismerem a tócsnit, hogy liszttel és serpenyőben sütve készül. Próbáljátok meg ugyanezt krumpli helyett tökfélével készíteni. Pl.padlizsánnal, cukkínivel, patisszonnal, vagy egyszerűen főzőtökkel. Nagyon finom, és talán még gyorsabban készül, mint krumplival, és elég a nagylyukú reszelővel, ill. a tökgyaluval aprítani. Próbáltam már csicsókából is, az is nagyon finom. Mivel sok efféle növényem van, előnyben részesítem az olcsó húsmentes ételeket.

Mara 2008.11.05. 20:42:25

ä mi családunk is nagyon szereti a lapcsánkát,mi is serpenyőben sütjük.Jó ötlet ez a tökös variáció is.Én is a nagylyuku reszelőn szoktam reszeni.Kikloffolt,sózott,borsozott karajszeleteket belemártom ebbe a lapcsánka masszába és úgy sütöm ki serpenyőben.A masszának higabnak kell lenni,egy kis vizzel kell higitani.Próbáljátok ki nagyon finom és laktatós. Eddig ízlett mindenkinek:-)

Tóthné ildi 2008.11.11. 11:38:18

Nálunka a lapcsánka: krumpliból áll, amit nagy lyukú reszelőn reszelek le ez kb 1,5 kg és hozzáteszek 2 tojást, amit beleütők és annyi lisztet amit felvesz és 1 pohár tejfőllel és tejjel lazítom és fokhagymakrémet v fokhagymát reszelek bele és bő olajban kisütőm...kanállal vagy kisebb mérőkanállal mérem.

14594 2008.11.12. 11:26:10

Nagyon jó ötleteitek vannak :-).

agnes 2009.09.17. 22:34:43

a tocsnit, nálunk krumplipufni néven ismert, amikor kisül háztartási papirra szedem ami felszivja az olajat

Mariann 2009.12.03. 19:47:43

Nálunk lapcsánkának nevezik azt, amikor lereszeljük a krumplit, só bors és liszt bele, no meg fokhagyma és olajban kisütjük. Nagyon finom. Szabolcs-megye, Pusztadobos

14594 2009.12.03. 20:16:18

Mariann: Nyíregyháza mellett is lapcsánka, csak nincs benne liszt, és tepsiben sütjük. Nekem a lisztes, olajban sütött verzió kicsit nehéz, nem annyira szeretem, olyat Pápa mellett ettem.

Marianna 2009.12.22. 16:57:19

Egészségesek és könnyűek a zöldséges receptek. Szerintetek aki próbálta a húst lehet vele pótolni? Hús nélkül lehet egészséges az ember? Ha valakinek működik megírná?

14594 2009.12.22. 19:52:18

Marianna: szerintem nézz körül a vegán/vegetáriánus és hasonló blogok között, ők tudnak tapasztalatot mondani. Én nem nagyon tudom elképzelni az életet teljesen hús nélkül, bár sokáig megvagyok nélküle, de azért kell. A fiúk meg ki is borulnának, ha sokáig hús nélkül kéne élniük. Arról nem is beszélve, hogy fizikai munkát végezni húsevés nélkül elég nehéz.

Vadas Vanda 2009.12.29. 11:49:55

Én ezt az ételt lepcsánka néven ismerem, szlóvák változatát tanultam meg,családi recept szerint: krumlit lereszelni,vagy húsdarálón ledarálni ( attól függ,mennyit készítesz belőle!) Hagyma,fokhagyma,só,bors, petrzselyemlevél nagyon apróra összvágva,liszt,amennyit felvesz az adott krumpili mennyiséeg, 1-2 tojás.Jól összekeverni, ojalban kisütni.Hívják még hamis fasírozottnak is. JÓ teához, vagy főzelékkekhez is,mi nagyon szeretjük.
süti beállítások módosítása