Nevéből következően perec alakú, amit egy speciális kiszúró formával lehet elérni. Amennyiben ilyen nincs a háznál, akkor sem kell kétségbeesni, mert lehet simán rúd formára vágni, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatni. Az íze picit biztosan más lesz, de legalább olyan finom a formától függetlenül.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
25 dkg margarin
1 tejföl
1 egész tojás a tésztába (+1 a kenéshez)
1 csomag szalakáli
1 púpos kávéskanál só
reszelt sajt
esetleg piros paprika
A tésztát jól összedolgozzuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A pereceket tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Pirospaprikát is lehet rászórni, még finomabb lesz. Aztán be a sütőbe sülni. Vigyázni kell rá, nehogy megégjen, mivel a tészta vékony, hajlamos hamar megbarnulni.
