Néhány hete találtam a receptet a neten, rögtön megtetszett. Nagyon egyszerű, finom és látványos. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók egy őzgerincformához:
50 dkg csirkemell
25 dkg szeletelt bacon
20 dkg reszelt sajt
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl
só, bors, fűszerek ízlés szerint
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A csirkemellet felkockáztam, sóztam, borsoztam.
Az őzgerincformát kibéleltem alufóliával, majd a bacon szeletekkel.
A reszelt sajt felét összekevertem a tojással, liszttel, tejföllel és a fűszerekkel (bármilyen csirkéhez illő fűszer választható).
Az őzgerincformába kanalaztam a csirkemellet, majd a masszát, végül a maradék reszelt sajttal megszórtam. A bacont ráhajtogattam, és a sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem.
A masszába természetesen a csirkemell belekeverhető, úgy még finomabb, de nálunk a gyerekek miatt időnként trükközni kell, a kisebbik nem szívesen eszik húst, viszont a húsmentes rész nagyon ízlett neki.
Miután megsült, kiborítottam a formából, leszedtem róla a fóliát és szeleteltem. Sült krumplival ettük.