HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2006.09.28. 21:55 A.N.R.

Kenyérreceptek

Címkék: sajt cukor rozsliszt eleszto finom liszt retes liszt

Néhány éve van kenyérsütő gépem, többféle receptet is kipróbáltam már. Az első két próbálkozásom teljes kudarcba fulladt, a harmadik kenyér lett először ehető. Nem egyszerű eltalálni a megfelelő arányokat, de jó néhány receptet kipróbáltam már, és az itt bemutatottak mind nagyon finom eredménnyel járnak. Természetesen mindet el lehet készíteni gép nélkül is, a sütőben, dagasztás és kelesztés után. A gépbe az itt leírt sorrendben kell beletenni a hozzávalókat, előtte természetesen ki kell vajazni vagy zsírozni az edényt.

Francia kenyér
280 ml víz
7 ml olívaolaj
450 gramm liszt
5 ml só
5 ml cukor
3/4 csomag száraz élesztő (vagy 20 g friss)
program: francia kenyér, méret: kicsi

Fehér kenyér
120 ml víz
120 ml tej
30 ml olívaolaj
430 gramm liszt
7 ml só
20 ml cukor
6 g száraz élesztő (vagy 18 g friss)
program: fehér kenyér, méret: kicsi

Az olívaolajat helyettesíthetjük napraforgóolajjal is. Az olaj, a só és a cukor mennyiségét nem szoktam ennyire pontosan kimérni, eddig még nagyot nem tévedtem.

Sajtos kenyér
240 ml víz
180 ml joghurt
30 dkg búzaliszt
30 dkg rozsliszt
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1/3 kocka friss élesztő
6 dkg finomra reszelt ementáli sajt
A sajtot a hangjelzéskor kell a tésztához adagolni.
program: fehér kenyér, méret: közepes
Mikor a gép jelez, hogy készen van, a tetejére is teszek reszelt sajtot és egy negyed óráig tovább sütöm.

Sokmagvas kenyér
3 dl tej
2,5 dl teljes kiőrlésű roszliszt
2,5 dl rétesliszt
2,5 dl finomliszt
1 teáskanál cukor
1,5 kávéskanál só
2 teáskanál szezámmag
1 teáskanál napraforgómag
1 teáskanál lenmag
5 teáskanál zabkorpa
20 g friss élesztő
A magokat a hangjelzéskor kell hozzáadni.
program: teljes kiőrlésű, méret: közepes

Zsemle (8 db)
150 ml tej
150 ml víz
20 ml olvasztott vaj
20 ml cukor
15 ml só
480 g liszt
1/2 cs száraz élesztő (15 g friss)
program: dagasztás
Dagasztás után megformázom a 8 db zsemlét, belerakom egy kivajazott tepsibe. Megkenem a tetejüket vízzel, megszórom szezámmaggal, hagyom még kb. 20 percig kelni. 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr875974578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elitkonyha 2007.08.21. 23:20:15

Szia Gigi, ma is jártam nálad, a napokban megcsinálom a zsemléket, tetszenek, és étvágygerjesztőek, majd referálok. Üdv Anita

szeréna 2008.06.09. 18:36:34

házi kifli: 1 kg. átszitált lisztbe belekeverünk 1 csapott ek. sót. Másfél dl. tej+1 evők.cukor: megfuttatunk egy kocka élesztőt. Ha felfutott, belekeverünk kb. 4 dl tejet, 1 dl étolajat, egy egész tojást. Ezt a keveréket hozzáöntjük a liszthez és jól kidolgozzuk a tésztát, kalácstészta keménységű legyen. (Én kenyérsütő gép dagasztó programján szoktam elkésziteni). Deszkára tesszük a tésztát és ruhával letakarva egy órát kelesztjük. 8 cipóra osztjuk és letakarva pihentetjük kb. 2o percet. A cipókat sorban elnyújtjuk, 8 cikkre vágjuk, minden cikk széles részére teszünk egy csík vajat (kb. l cm.magas és 3 cm. hosszú) és feltekerjük kiflinek. Tepsire tesszük és duplájára kelesztjük. Megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, vagy szezámmaggal, sajttal és sütjük. 64 db kifli lesz. Nagyon finom !

14594 2008.06.09. 21:09:54

Ki fogom próbálni!
süti beállítások módosítása