Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 teáskanál ecet
1 csipet só
2 doboz tejföl
A töltelékhez: dió, mák vagy lekvár + citromhéj, a két tojás fehérje.
A lisztet 15 dkg vajjal, sóval, ecettel, tojássárgájával kidolgozzuk, 4 részre osztjuk és egyenként vékonyra nyújtjuk. A maradék 10 dkg vajat megolvasztjuk, rákenjük a kinyújtott tésztára, felcsavarjuk, mintha beigli lenne és így pihentetjük a hűtőben másnapig.
Másnap a rúdakat felszeteljük kb. 1,5 centi vastag karikákra, kinyújtjuk a karikákat egyesével, rátesszük a tölteléket, összetekerjük, kiflit formázunk belőle és kisütjük.
Ha már kicsit hűlt, porcukorban megforgatjuk.