Igazából mi főételnek szoktuk enni egy-egy tartalmasabb leves után. Az elkészítése nem bonyolult, túl sok időt sem igényel.
Hozzávalók:
zsemlék - fejenként max. 2, gyerekeknek egy is elég, többet ne nagyon készítsünk, mert frissen finom igazán
tej
cukor, vaníliás cukor
túró
tojás sárgája
mazsola
vaj (margarin)
A zsemléknek a tetejét levágjuk óvatosan, majd kikaparjuk a belét. Az így kapott két részt beáztatjuk cukros-vaníliás tejbe, óvatosan, hogy ne ázzon el. (A kikapart belét esetleg fasírtsütésnél felhasználhatjuk). Egy tepsit kikenünk margarinnal, belehelyezzük a zsemléket. A túrót összekeverjük tojás sárgájával, ízlés szerint cukorral, mazsolával, és minden zsemlét megtöltünk. Ráhelyezzük a tetejét, és mindegyikre rakunk egy késhegynyi vajat (margarin). Betoljuk az előmelegített sütőbe és aranybarnára sütjük.