A férjem nincs kibékülve a rizzsel. Szó sem lehet róla, hogy pl. rántott hússal tálaljam elé. Csak akkor hajlandó megenni, ha eléggé zaftos, ezért mindig ki kell találnom valami kis trükköt, hogy rizs lehessen az ebéd. A mai eredmény egy teljesen új kreálmány, nem nagy szám, de finom.
Hozzávalók:
kb. 50 dkg pulykacomb felkockázva
1 bögre rizs
1 doboz kukoricakonzerv
olaj, só, oregano, bazsalikom, fokhagymakrém
1 leveskocka
Kevés olajon megpirítom a húst, majd felöntöm egy bögre vízzel. Megsózom és párolom. Közben odateszem a rizst főni egy leveskockával. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáöntöm a kukoricát, megfűszerezem az oreganóval, bazsalikommal és nyomok bele jó bőven fokhagymakrémet. Néhány percig így főzöm, majd a kész rizzsel összekeverem, kikapcsolom a gázt és lefedem az egészet, hogy összepuhuljon kicsit.
2007.01.23. 12:26
Kukoricás rizs
Címkék: rizs kukorica pulykahus
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr985974600
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.