Hozzávalók:
zöldbab
krumpli (kockára vágva)
2 evőkanál liszt
olaj, pirospaprika, só, delikát
tejföl
esetleg kevés hús vagy csont
Odateszem a babot és a krumplit sós vízbe főni. Ha van, teszek bele egy kevés húst vagy csontot az íze miatt, de anélkül is tökéletes lesz. Amikor már majdnem megfőtt, elkészítek egy rántást: olajat felforrósítok, pirospaprikát teszek bele, majd rászórok 2 evőkanál lisztet és megpirítóm. Hideg vízzel felengedem, hogy ne legyen csomós, majd tejfölt teszek hozzá és együtt főzöm egy-két percig. A levesbe rakok delikátot, majd beleöntöm a rántást és tovább főzöm néhány percig. Esetleg kevés tejjel is lehet pótolni a tejfölt, ha szükséges.
2007.01.24. 08:47
Zöldbableves
Címkék: pirospaprika zoldbab
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr65974601
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.