HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyömbér (1) gyomber (6) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszín (1) tejszin (65) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.02.19. 12:27 A.N.R.

Húsos palacsinta

Címkék: tej tojas hagyma daralt hus finom liszt

Szinte köszönőviszonyban sincs azzal, amit az éttermekben Hortobágyi húsos palacsinta néven lehet enni. Ha jól tudom, abban pörkölt van töltelékként és nincs kirántva - soha nem ettem még, tehát nem vagyok benne biztos. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez nagyon finom.

Hozzávalók:
a palacsintatésztához: liszt, tej, tojás, só
a töltelékhez: hagyma, darált hús, fűszerek, olaj
a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, esetleg szezámmag

Összekeverjük a cukor nélküli palacsintatésztát, és amíg pihen, elkészítjük a tölteléket. Apróra vágjuk a hagymát, kevés olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a darált húst, fűszerezzük és kicsit megpároljuk - a darált hús elég hamar készen lesz, nem kell sokáig főzni.
Kisütjük a palacsintatésztákat, ha elég ügyesek vagyunk, ahogy sül, párhuzamosan már tölthető is a már kisült. A tészta közepére halmozunk kb. két evőkanál tölteléket, majd felülről és alulról is ráhajtjuk a tésztát, végül mindkét oldalt ráhajtjuk, egy téglatestet formázunk belőle. Ha mindet megtöltöttük, bepanírozzuk, majd kisütjük néhány perc alatt aranybarnára.

Vegetáriánus vendégnek készíthetjük darált (vagy apróra vágott) gombával, de "húsevőknek" is megbolondíthatjuk, ha összekeverjük a húst a gombával.

Nyersen jól fagyasztható: levágunk egy megfelelő nagyságú alufóliát, beleszórunk bőven zsemlemorzsát (hogy később a felolvasztásnál ne ázzon el a panír), és a bepanírozott palacsintákat rárakjuk - csak néhány darabot. Becsomagoljuk, egy nylonba is berakjuk és lefagyasztjuk. Amikor enni akarjuk, kivesszük a fagyasztóból, egy-két óra alatt kiolvad szobahőmérsékleten, és olajban kisüthető. Gyorsan friss ebéd vagy vacsora készíthető. Párolt zöldség, sült krumpli vagy zöldséges rizs illik hozzá.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr315974608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde 2009.03.28. 20:20:21

Kipróbáltam a receptet, isteni finom lett. Én ezentúl csak így készítem. köszönöm

14594 2009.03.28. 20:50:24

Örülök, hogy ízlett :-).

kati 2009.08.07. 17:23:20

Gigi konyhája. igaz én nagyon szeretem a palacsintákat,de a hortobágyit rántva szeretem, én egy kis mustárt szoktam rakni a hus maszához meg egy kis tejfölt, istenien finom!.De szoktam tejfölösen is, általában minden héten sütök palacsintát szeretjük!finom lehet ki próbálóm legközeleb,most tejfölös van .bisztos finom lesz. ÜDV:kATI.

Szilágyi Andrásné 2009.11.17. 21:10:06

Én is így szoktam csinálni csak én tartármártással készítettem!!

májer szilvia 2010.09.27. 11:14:25

ez az ezt kerestem már régóta anyukám is igy csinálta!!! köszike.
süti beállítások módosítása