Hozzávalók:
a palacsintatésztához: liszt, tej, tojás, só
a töltelékhez: hagyma, darált hús, fűszerek, olaj
a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, esetleg szezámmag
Összekeverjük a cukor nélküli palacsintatésztát, és amíg pihen, elkészítjük a tölteléket. Apróra vágjuk a hagymát, kevés olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a darált húst, fűszerezzük és kicsit megpároljuk - a darált hús elég hamar készen lesz, nem kell sokáig főzni.
Kisütjük a palacsintatésztákat, ha elég ügyesek vagyunk, ahogy sül, párhuzamosan már tölthető is a már kisült. A tészta közepére halmozunk kb. két evőkanál tölteléket, majd felülről és alulról is ráhajtjuk a tésztát, végül mindkét oldalt ráhajtjuk, egy téglatestet formázunk belőle. Ha mindet megtöltöttük, bepanírozzuk, majd kisütjük néhány perc alatt aranybarnára.
Vegetáriánus vendégnek készíthetjük darált (vagy apróra vágott) gombával, de "húsevőknek" is megbolondíthatjuk, ha összekeverjük a húst a gombával.
Nyersen jól fagyasztható: levágunk egy megfelelő nagyságú alufóliát, beleszórunk bőven zsemlemorzsát (hogy később a felolvasztásnál ne ázzon el a panír), és a bepanírozott palacsintákat rárakjuk - csak néhány darabot. Becsomagoljuk, egy nylonba is berakjuk és lefagyasztjuk. Amikor enni akarjuk, kivesszük a fagyasztóból, egy-két óra alatt kiolvad szobahőmérsékleten, és olajban kisüthető. Gyorsan friss ebéd vagy vacsora készíthető. Párolt zöldség, sült krumpli vagy zöldséges rizs illik hozzá.