A legegyszerűbb zöldségleves is feldobható a levesbetéttel. Nem mindig akaródzik szimpla levestésztát használni, ilyenkor jöhet pl. a májgombóc.
Hozzávalók a májgombóchoz:
1 egész tojás
3-4 evőkanál búzadara
kb. 10-15 dkg máj
petrezselyemzöld, só, bors
Odatettem főni a levest, belepakoltam egy csomó zöldséget. Volt benne répa, brokkoli, karfiol és a többi, amit találtam :-). Sóval, delikáttal ízesítettem. Mivel volt itthon néhány csirkeszív is, azt is beledobtam.
Elkészítettem a májgombócot. Felvertem a tojást. A májat egy kis késsel "elkapartam", azaz egy tányéron nagyon apróra vágtam, de mivel a májat ilyen kicsire nem nagyon lehet vágni, inkább kaparászásnak tűnt. Lehet persze darálni is, de szerintem nem ér meg annyi munkát, míg előszedem a húsdarálót, utána meg elmosom. Pár perccel alatt megvoltam vele. Beleraktam a tojásba, sóztam, borsoztam, raktam bele apróra vágott petrezselyemzöldet és a búzadarát. Nem szabad túl sűrűre keverni, mert amíg pihen, magába szívja a nedvességet és akkor túl kemény lesz. Legalább 10 percet kell pihennie.
Amikor a leves már majdnem készen volt, egy teáskanállal beleszagattam a májgaluskát és még 10 percig főztem. Nagyon finom lett.
2007.03.18. 14:09
Zöldségleves májgaluskával
Címkék: tojas maj karalabe sargarepa buzadara
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr995974617
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
t3v 2007.03.19. 15:21:37
ennek a gyors változata májkrémmel megy :) tényleg nem lesz rossz, de jól meg szoktam majorannázni.
gigi1976 2007.03.19. 15:46:52
Igen, tudom, hogy májkrémmel is szokás, de ha már szinte mindig van itthon máj, maradok ennél a megoldásnál :-)).