HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.04.02. 12:54 A.N.R.

Csirkenyárs

Címkék: hagyma gomba szalonna kolbasz csirkehus

Vendégeket vártunk hétvégére, és jól el is terveztem, mit készítek nekik. A saslik jó megoldásnak tűnt, mert van benne minden, mi szem-szájnak ingere, nem is túl sok macera, előre elkészíthető, majd frissen tálalható. Kisebb anyagi nehézségek miatt viszont a vásárlást minimálisra kellett csökkenteni, ezért aztán a hűtőben-fagyasztóban található alapanyagok határozták meg, milyen lesz. Amit venni kellett: gomba, póréhagyma. Ez utóbbi nem lett volna olyan fontos, mert kis méretű vörös- vagy lilahagyma is megteszi, de én nagyon szeretem a póréhagymát, és ha már vettem, jutott belőle a salátába is. Hús viszont csak csirkemell volt a fagyasztóban, ami nem biztos, hogy ideális a saslik elkészítéséhez, de végül nagyon finom lett, valószínűleg a pácolásnak köszönhetően.

Hozzávalók:
csirkemellfilé
húsos szalonna
grillkolbász vagy debreceni
gomba
hagyma
tejszín, tej, fűszerek
és persze a nyársak, amiből nekem 8 darab van, tehát túl nagy csapatot nem tudok ezzel az étellel fogadni

A csirkemellet feldaraboltam nagyobb kockákra. A tejszínt összekevertem a fűszerekkel, kevés tejjel növeltem a mennyiséget, majd az összes csirkemell-kockát belepakoltam és órákra a hűtőbe raktam.
A szalonnát nagy kockákra vágtam, a kolbászt nagyjából 3 centis darabokra, a póréhagymát is. A gombát megpucoltam, a szárát eltettem más célokra.
Mielőtt a vendégek megérkeztek, elkészítettem a nyársakat. Egy nyársra felkerült (különböző sorrendbe) nagyjából 3 db csirkemell-kocka, 3 db kolbászka, 1-2 db szalonnakocka, 2-3 db gombafej, a nyárs végére pedig egy hagyma. Tepsibe raktam, és 200 fokon kb. 40 percig sütöttem. Közben azért kétszer megnéztem, hogy a hús jól át legyen sülve.
Így nézett ki sütés előtt (sütés után nem tudtam fotózni, mert elfogyott hamar):

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr55974625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

47093 2007.04.02. 14:30:29

Hmmmm.... nagyon ínycsiklandóan (vagy ez íncsiklandóan? :-) hangzik. Hogy nem égtek meg a hagymákok? Múltkor alkottam otthon tejszínhabot. Ha akarsz egy jó tanácsot: ne készítsd el a turmixban :) Na ez már a vég kezdete - egy tejszínhabnál elvérezni.

gigi1976 2007.04.02. 18:43:54

Igazából én sem tudom, miért nem égnek el a hagymák. Megpuhulnak, és kissé megbarnulnak, de nagyon finomak. Hogy jutott eszedbe turmixban készíteni a tejszínhabot? :-) Habverővel szokás, legalábbis mifelénk :-).

47093 2007.04.03. 10:39:16

Mifelénk is, de biztos tudod milyen az, amikor valami hirtelen jó ötletnek tűnik... Na jó, azt hiszem maradnom kell a konzervatívabb hozzáállásnál :)
süti beállítások módosítása