Hozzávalók:
csirkemellfilé
húsos szalonna
grillkolbász vagy debreceni
gomba
hagyma
tejszín, tej, fűszerek
és persze a nyársak, amiből nekem 8 darab van, tehát túl nagy csapatot nem tudok ezzel az étellel fogadni
A csirkemellet feldaraboltam nagyobb kockákra. A tejszínt összekevertem a fűszerekkel, kevés tejjel növeltem a mennyiséget, majd az összes csirkemell-kockát belepakoltam és órákra a hűtőbe raktam.
A szalonnát nagy kockákra vágtam, a kolbászt nagyjából 3 centis darabokra, a póréhagymát is. A gombát megpucoltam, a szárát eltettem más célokra.
Mielőtt a vendégek megérkeztek, elkészítettem a nyársakat. Egy nyársra felkerült (különböző sorrendbe) nagyjából 3 db csirkemell-kocka, 3 db kolbászka, 1-2 db szalonnakocka, 2-3 db gombafej, a nyárs végére pedig egy hagyma. Tepsibe raktam, és 200 fokon kb. 40 percig sütöttem. Közben azért kétszer megnéztem, hogy a hús jól át legyen sülve.
Így nézett ki sütés előtt (sütés után nem tudtam fotózni, mert elfogyott hamar):