Már régóta keresek olyan receptet, ami egyszerű, és a végeredmény finom, esetleg még hasonlít is arra, amit étteremben szoktam enni. Milánnál megtaláltam végre. Mivel ma Nagypéntek lévén nem eszünk húst, meg is főztem, csak nem volt itthon szerecsendió, így azt kihagytam.
Tehát fogtam pár fej vöröshagymát (négy közepest), csíkokra vágtam, kb. 7 dkg vajban megfonnyasztottam. Közben odatettem egy liter vizet két húsleveskockával főni. Amikor már kellőképpen fonnyadt volt a hagyma, rászórtam nagyjából 1 evőkanál lisztet és ugyanannyi zsemlemorzsát, kicsit pirítottam együtt. Az időközben felfőtt levest ráöntöttem, és együtt főztem nagyjából negyed óráig. Két tojás sárgájához hozzáadtam kb. egy teáskanál sót és egy kávéskanál borsot (innen hiányzik a szerecsendió, de nem nagyon), majd amikor már elég sokáig főtt a leves, kivettem a hagyma nagy részét és ezt is hozzáadtam a tojáshoz. Az egészet pürésítettem botmixerrel, majd visszaöntöttem a levesbe és egy-két percig főztem még. Pirított kenyérkockákat adtam hozzá és reszelt sajtot. Engem meggyőzött.
2007.04.06. 12:26
Hagymaleves
Címkék: tojas hagyma husleves
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr735974628
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
nepliget 2008.11.11. 03:00:59
Nagyon bevált variáció erre: egy jó szál póréból, (a zöld részét is feltétlenül) vékony karikákra vágva vajon-olajon párolva. utána liszttel megszórva (szerecsendió!) még kicsit keverni és utána a víz, húsleveskocka. mikor majdnem jó, egy pohár SZÁRAZ fehérbor, vagy rosé. Ezek után belereszelek fele-fele füstölt karaván és ementáli (masdaamer, vagy hasonló) sajtot és kicsit forralom,míg elolvad.
A pirított kenyérszeleteket fokhagymával alaposan bedörzsölöm, utána vágom kis kockákra.
Hagymamánia: ha van, apróra vágott metélőhagyma a tetejére, így még szép is...