Úgy látszik, a héten a maradékokból élünk. Tegnap a maradék húshoz főztem tésztát, ma meg a maradék tésztához főztem szószt. Megjegyzem, a férjem el volt ragadtatva a tegnapi ebédtől, nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog neki ízleni. Szerintem a mai sem lesz ellenére, mivel nagyon szereti a sajtos tésztát.
Egy kisebb darab szalonnát apróra vágtam, majd forró serpenyőbe raktam, hadd süljön ki a zsírja. Közben egy kevés házi kolbászt szintén apróra vágtam (tényleg keveset, pár centis darab volt), azt is beleraktam. Egy nagyobb fej hagymát szintén feldaraboltam, azt is hozzáöntöttem. Amíg jól összepárolódtak, a hagyma megpuhult, egy evőkanál keményítőt összekevertem kevés tejjel és 2 dl tejszínnel. Lehúztam a tűzről a hagymát, tettem bele kb. egy teáskanál pirospaprikát, elkevertem. Visszatettem a tűzre, lassan hozzáöntöttem a tejszínt, elkevertem és összerottyantottam. Belekevertem a reszelt sajtot, majd az egészet a tésztára, és már lehet is enni. Aki esetleg idegenkedik a házikolbász domináns ízétől, egy kevés tejföllel tompíthat rajta, de ez szerintem már luxus :-).
2007.04.11. 12:27
Sajtos tészta megbolondítva
Címkék: hagyma sajt szalonna tejszin kolbasz teszta
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1005974633
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.