Tegnap tartottunk egy kis kerti grillezést, azt hiszem, rajtunk kívül még sok ezren ugyanezt tették ezen a hétvégén. A sütés a fiúk dolga mindig, az előkészület viszont az enyém. Na meg a mosogatás is. Nem szoktunk túlzásokba esni, leginkább húst sütünk, mellé kukoricasalátát és vegyes zöldséget eszünk, de most nem nagyon volt hangulatom a húshoz, és a Lehel piacon gyönyörű gombát kaptam, ezért előkészítettem jó pár gombafejet is. A fiúk csak néztek, hogy jutott ez eszembe (Hol élnek ezek? Csak húst hússal lehet elképzelni?), és kissé gyanakodtak, milyen lehet, de végül győzött a kiváncsiság, és kóstolás után elismerően bólogattak. Lehet, hogy legközelebb már próbálkozhatok a cukkinivel is? Nem olyan régen füstölt gomolyát ettem grillezve, azt is jó lenne néha itthon készíteni, de sajnos aranyáron mérik :-(. Most a változatosság kedvéért pár szelet jó húsos kolozsvári szalonna is került a grillre, igazán finom lett.
A hús egyébként tarja volt, a pácban volt némi majoranna, bazsalikom, kis paprika, fokhagyma. A gombát egy kis fűszeres olívaolajjal locsoltam meg, amibe kakukkfüvet és bazsalikomot raktam, más nem is hiányzott belőle, a gomba önmagában is nagyon finom.
A vegyes salátában volt uborka, káposzta, retek, paradicsom, paprika, újhagyma. A káposztát és uborkát besóztam, hagytam egy kicsit állni, majd kinyomkodtam. Összekevertem a többi hozzávalóval, meglocsoltam olívaolajjal és már kész is. Az utolsó falatig elfogyott. A kukoricasaláta még egyszerűbb: kukorica konzerv, tejföl, majonéz.
2007.05.01. 20:20
Kertiparti
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr825974639
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.