Kisfiam keresztelőjére (2005 decemberében) kerestem valami finomságot a neten, amikor először találkoztam Chili és Vanília oldalával, és az isteni
fahéjas linzer receptjével. Életemben akkor sütöttem először linzert, féltem is tőle egy kicsit. Aztán nekiálltam, megsütöttem, megfőztem hozzá a narancskrémet, isteni lett. Rögtön sütöttem második adagot is. Mondanom sem kell, nagy sikert arattam a családban, anyu el is kérte a receptjét. Mivel a linzer önmagában sokáig eláll, ő mindig több adagot készít. Azóta ez a család "vésztartalék-sütije" (az egyik), amiből mindig van készleten, és ha édességre vágyunk, vagy vendég érkezik, csak főzünk egy adag pudingot hozzá és már kész is vagyunk vele. Tegnap pl. a piskótából kimaradt krém egy részét kentem bele. Persze az eredeti narancskrémmel nagyságrendekkel finomabb, de nem megvetendő a vaníliakrémmel sem.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
7 dkg darált dió (ha kicsit kevesebb, az sem baj)
csipet só
nagy csipet fahéj (nálam jóóó nagy csipet, mert imádom)
A tésztát gyors mozdulatokkal kell összeállítani, majd fóliába téve hűtőbe tenni nagyjából fél órára. Utána vékonyra kinyújtani, kisszaggatni, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 6-7 perc alatt kisütni. Miután kihűlt, meg lehet kenni bármilyen főzött krémmel (pl. az eredeti narancsossal), megszórni porcukorral. Néhány óra alatt megpuhul és sokkal rövidebb idő alatt el is fogy :-).