Az utóbbi időben a szokottnál többet nézegettem a receptgyűjteményeimet megfelelő receptet keresve a következő VKF-re. Így találtam rá a Mester-féle gyűjteményben erre a levesre, ami igazából egytálétel, mivel simán megáll benne a kanál. Rögtön megtetszett, hiszen olyan dolgok vannak benne, amiket szeretünk, és sejtettem, hogy a párom sem fog ellenkezni, ha megfőzöm. Nem ellenkezett :-), így valószínű, hogy többször is el fogom készíteni. És a gyereknek is ízlett, már az a része, amit megkapott belőle.
Hozzávalók:
kis darab húsos szalonna
krumpli (kb. fél kiló)
1 liter húsleves
2 fej vöröshagyma
póréhagyma (a recept fél kilót ír, szerintem elírták, mert az töménytelen mennyiség lenne, én kiváncsiságból lemértem a darabot, amit beletettem, kb. negyed kilós volt, és így is jó sok hagyma volt a levesben)
kolbász (én egy 33 dkg-s debreceni csomagot vettem hozzá)
bors
esetleg tejföl
A szalonnát feldaraboltam, kisütöttem a zsírját, majd beletettem az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteltem. Közben megpucoltam, felkockáztam a krumplit. A levest ráöntöttem a hagymára, beletettem a krumplit, és félig megfőztem. Míg főtt, felkarikáztam a póréhagymát és a kolbászt, majd mindkettőt beleöntöttem a levesbe és készre főztem. A legvégén ízesítettem borssal. Só természetesen nem kellett bele, mivel a szalonna önmagában elég sós volt. Tálaláskor esetleg lehet rá rakni egy evőkanál tejfölt.
2007.05.12. 13:17
Krumplileves gazdagon
Címkék: krumpli hagyma szalonna kolbasz
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr555974647
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.