Hozzávalók:
25 dkg penne tészta (ez esetben teljes kiőrlésű)
25 dkg csiperke gomba
1 fej főzőhagyma
25 dkg mascarpone
1 dl tej
1 tojás sárgája
olaj, só, bors, szerecsendió, bazsalikom
A tésztát megfőztem. A hagymát apróra vágtam, a gombát megpucoltam és felkockáztam.
Olajat forrósítottam, abba raktam a hagymát, kicsit megfuttattam, majd rápakoltam a gombát. Sót, borsot, szerecsendiót adtam hozzá és fedő alatt pároltam. Közben a mascarponét összekevertem a tejjel és felforraltam (amit felforrt, azonnal kikapcsoltam). Amikor a gomba készre párolódott, hozzáadtam a mascarponét, majd a tojás sárgáját. Épp csak felforraltam folytonos keverés közben, majd kikapcsoltam. Tálaláskor bazsalikomot szórtam rá.