Nagyon sokáig nem főztem krémlevest, mert azt hittem, az valami nagyon bonyolult dolog. Aztán rájöttem, hogy annyira nem, és az utóbbi időben elég sokfélét kipróbáltam, és felvettem a repeortárba. Ma épp meggyet és cseresznyét magvaltam a leveshez, amikor eszembe jutott, hogy főzhetném most kicsit másképp, mint a megszokott. Miért ne készíthetnék krémlevest? Az elgondolást tett követte.
A kimagvalt meggyet és cseresznyét annyi vízzel öntöttem le, hogy épp ellepje. Odatettem főni, tettem bele cukrot, fahéjat és rumaromát. Ettől olyan illat lengte be a konyhát, mintha forralt bort készítenék :-). Amikor kellőképpen megfőtt a gyümölcs, levettem a tűzről és összeturmixoltam. Egy evőkanál puncspudingot összekevertem 2 dl tejszínnel, összekevertem az turmixolt levessel, majd pár percre még visszatettem a tűzre. Gyorsan készen lett az isteni színű és ízű krémleves. (Fénykép nincs, egy ilyen levest én képtelen vagyok normálisan lefényképezni.)
2007.06.09. 13:12
Gyümölcskrémleves
Címkék: meggy cseresznye tejszin fahej
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr295974664
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.