Hozzávalók:
1 kg zöldbab
2 dl tejföl
2 dl tej
só, ételízesítő
olaj, liszt, pici pirospaprika
egy fej hagyma
petrezselyemzöld
A babot odatesszük főni sós, ételízesítős vízben, belerakjuk a fej hagymát is
egészben. Amikor majdnem megfőtt, készítünk egy rántást (olaj, liszt, pici
pirospaprika a szín miatt), majd a hideg tejföllel és tejjel felhígítjuk. Az
egészet hozzáöntjük a babhoz és pár percig együtt főzzük. A legvégén apróra
vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.
2007.07.19. 12:23
Zöldbabfőzelék
Címkék: zoldbab
Nem vagyunk nagy főzelék-rajongók, de azért néha nem árt főzni valamilyet. Különösen, ha túl sok zöldbab van otthon és el kéne fogyjon.
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr225974675
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Évi 2009.07.23. 13:33:54
Szia!!
Látom ide még nem írt senki semmit ( gondolom azért mert ilyen alap dolgot mindenki meg tud csinálni :D )Szóval nagyon örülök hogy sok-sok alap ételt is leírsz mert mint menyasszonynak nagyon jól jön a segítséged. A főzelék nagyon finom lett , bár nekem kicsit furi volt a pirospaprika mert anyu nem így csinálja , de ahány ház annyi szokás. Több ételt is elkészítettem már a te "puskáddal" és mind nagyon jól sikerült!!
Szóval csak így tovább , legyen fent minél több recept!! :)
Évi!
14594 2009.07.24. 14:44:29
Örülök, ha segíthetek :-). Igyekszem majd bővíteni a recepttárat, de most még néhány hétig nincs konyhám a bővítés miatt, ezért van szünet.