Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
2-3 szelet fokhagymás pirítós felkockázva
kb. 8 dkg szardellacsík (egy kis üveggel vettem, ami 8 dekás, de a töltőtömeg csak 4,2 dkg, viszont így is aranyára van, ezért elsőre nem akartam nagyobb kiszereléssel próbálkozni)
fehér bors
2 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
1 dl olívaolaj
2 dl balzsamecet
1 kanál mustár (legjobb a dijoni)
2 kanál reszelt parmezán sajt (árulja már el nekem valaki, hol lehet normális parmezánt venni, mert nekem csak reszeltet sikerült, pedig istenbizony szívesen vennék normálisat, ha nem is túl gyakran, mert tudom, hogy elég drága)
A salátát alaposan megmostam, feldaraboltam.
A szardellák kb. felét pépesítettem, majd hozzáadtam a tojás sárgáját, a kinyomott fokhagymát, a mustárt és a balzsamecet, alaposan összekevertem, majd lassan hozzáadagoltam az olívaolajat, miközben folyamatosan kevertem habverővel.
Tálaláskor a salátára szórtam a kenyérdarabkákat, a sajtot, megborsoztam, majd ráöntöttem az öntetet. Kicsit erős, de nekem is ízlett, pedig az erős, csípős dolgokat én nem kedvelem.
1 fej jégsaláta
2-3 szelet fokhagymás pirítós felkockázva
kb. 8 dkg szardellacsík (egy kis üveggel vettem, ami 8 dekás, de a töltőtömeg csak 4,2 dkg, viszont így is aranyára van, ezért elsőre nem akartam nagyobb kiszereléssel próbálkozni)
fehér bors
2 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
1 dl olívaolaj
2 dl balzsamecet
1 kanál mustár (legjobb a dijoni)
2 kanál reszelt parmezán sajt (árulja már el nekem valaki, hol lehet normális parmezánt venni, mert nekem csak reszeltet sikerült, pedig istenbizony szívesen vennék normálisat, ha nem is túl gyakran, mert tudom, hogy elég drága)
A salátát alaposan megmostam, feldaraboltam.
A szardellák kb. felét pépesítettem, majd hozzáadtam a tojás sárgáját, a kinyomott fokhagymát, a mustárt és a balzsamecet, alaposan összekevertem, majd lassan hozzáadagoltam az olívaolajat, miközben folyamatosan kevertem habverővel.
Tálaláskor a salátára szórtam a kenyérdarabkákat, a sajtot, megborsoztam, majd ráöntöttem az öntetet. Kicsit erős, de nekem is ízlett, pedig az erős, csípős dolgokat én nem kedvelem.