2007.07.24. 12:50
Málnaleves
Címkék: tejszin malna
Már említettem, hogy férjem megkért rá, főzzek málnalevest, mert nyaraláskor nagyon ízlett neki. Ma jött el az ideje. Kicsit csaltam, mert nem volt kedvem passzírozni, ezért igénybe vettem a korábban saját kezűleg készített házi málnaszörp segítségét. Egy üveg málnaszörpöt beleöntöttem egy fazékba, rá egy liter vizet. Tettem bele egy teáskanálnyi rumaromát, egész fahéjat, egész szegfűszeget. Felfőztem. Közben egy evőkanálnyi vaníliapudingot elkevertem kb. két dl tejszínnel. Miután pár percet főtt a leves, behabartam a tejszínnel. Főztem még kb. 2 percig és levettem a tűzről. Behűtöttem, majd tálaláskor raktam bele fagyasztott málnát és tejszínhabbal díszítettem.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr615974677
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.