Anyu megkérdezte, hogy ez az étel melyik országból származik, de nem tudtam válaszolni. Mert az alap ugye olaszos, de a töltelék benne inkább kínai, ráadásul ott a marhahús, szóval azt mondtam, ez á lá gigi1976.

Hozzávalók:
12 db lasagne lap
reszelt sajt
besamell mártáshoz: vaj, liszt, tej, só, bors, fokhagyma
raguhoz: darált marhahús (kb. 70 dkg - jelen esetben lábszár)
mirelit zöltségkeverék (fél kg, jelen esetben wok classic brokkolival, répával, bébikukoricával)
paradicsomlé (házi készítésű, majdnem fél liter)
1 fej vöröshagyma
só, bazsalikom, majoranna, rozmaring, olaj
A hagymát összevágtam, odatettem olajon dinsztelni. Beleraktam a húst, fehéredésig pároltam, majd megfűszereztem és beleöntöttem a paradicsomlevet. Pár percig hagytam rotyogni, majd beleraktam a zöldségkeveréket és készre pároltam.
Elkészítettem a besamell mártást fokhagymás ízesítéssel (vaj felforrósít, liszt belekever, kicsit pirít, majd tejjel simára kever, főz, amikor majdnem kész: fűszerez).
Előmelegítettem a sütőt, elővettem a lasagne-sütéshez (is) használatos tálamat. Az aljára kevés olajat raktam, majd a fél literből megmaradt paradicsomlevet. Erre raktam 4 lapot, majd rá a besamellt, arra a ragut. Megint tészta, besamell, ragu. Tészta, besamell, reszelt sajt. 200 fokon kb. 30 percig sütöttem. Szerintem nagyon finom lett, karakteresen érzik benne a marhahús, a tészta jól megpuhult, szóval minden oké vele.
Fotó nincs, mert lasagne-fotózásra alkalmatlan vagyok, nem túl fotogén étel.