HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.08.15. 12:44 A.N.R.

Zöldséges lasagne marhahússal

Címkék: olaj hagyma sajt marhahus lasagne teszta paradicsomle

Anyu megkérdezte, hogy ez az étel melyik országból származik, de nem tudtam válaszolni. Mert az alap ugye olaszos, de a töltelék benne inkább kínai, ráadásul ott a marhahús, szóval azt mondtam, ez á lá gigi1976.



Hozzávalók:
12 db lasagne lap
reszelt sajt
besamell mártáshoz: vaj, liszt, tej, só, bors, fokhagyma
raguhoz: darált marhahús (kb. 70 dkg - jelen esetben lábszár)
mirelit zöltségkeverék (fél kg, jelen esetben wok classic brokkolival, répával, bébikukoricával)
paradicsomlé (házi készítésű, majdnem fél liter)
1 fej vöröshagyma
só, bazsalikom, majoranna, rozmaring, olaj

 

A hagymát összevágtam, odatettem olajon dinsztelni. Beleraktam a húst, fehéredésig pároltam, majd megfűszereztem és beleöntöttem a paradicsomlevet. Pár percig hagytam rotyogni, majd beleraktam a zöldségkeveréket és készre pároltam.
Elkészítettem a besamell mártást fokhagymás ízesítéssel (vaj felforrósít, liszt belekever, kicsit pirít, majd tejjel simára kever, főz, amikor majdnem kész: fűszerez).
Előmelegítettem a sütőt, elővettem a lasagne-sütéshez (is) használatos tálamat. Az aljára kevés olajat raktam, majd a fél literből megmaradt paradicsomlevet. Erre raktam 4 lapot, majd rá a besamellt, arra a ragut. Megint tészta, besamell, ragu. Tészta, besamell, reszelt sajt. 200 fokon kb. 30 percig sütöttem. Szerintem nagyon finom lett, karakteresen érzik benne a marhahús, a tészta jól megpuhult, szóval minden oké vele.
Fotó nincs, mert lasagne-fotózásra alkalmatlan vagyok, nem túl fotogén étel.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr475974684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t3v 2007.08.15. 13:41:20

Hadd kérdezzem meg, mennyiért adják a Colavita száraz lasagne lapjait, és hol a szöszben lehet kapni. Ui. a Metrós olasz 220 Ft-os ekkora csomag hiánycikk, a tojásos-hűtős friss tésztát meg nem szeretem. 700-ért meg nem veszek Barillát...

14594 2007.08.15. 13:50:21

Én a Corában vettem már párszor, és ez is elég drága :-(. 700 Ft ugyan nincs, de ha jól emlékszem 500 fölött van. 30 db van benne, tehát szűken három adagra elég (ha kisebb tálba rakom, csak 9 lapot használok egy adaghoz).

t3v 2007.08.15. 14:48:31

oj, akkor lassan más forrás után kell néznem :( A Metrósban is kb. ennyi lap van, ugyanígy fél kilós, csak márkatermék, és a marketingköltséget nem kell kifizetni :) Sima durumlisztes, tojásmentes, made in italy lapok - voltak, brühühü!

14594 2007.08.15. 15:39:56

A Plusban nincs saját márkás termék? Náluk elég sok olasz termék van, hátha ez is. Meg esetleg még az InterSpar-t tudom elképzelni, hogy van saját termékük.

t3v 2007.08.15. 18:02:40

A Plusban pont most voltam, direkt kerestem (DaMarco), nem láttam sajna. A sparnak azt hiszem nincs tojásmentes tésztavonala, de ott elég ritkán fordulok elő ahhoz, hogy tévedjek :) szóval majd megnézem legközelebb.

Miklós Eszter 2009.02.27. 11:31:52

Gyerekek! én régi konyhatündér vagyok és istenbizony egy félkilo lisztből /durum/ egy kis vizzel magatok is sodorhattok vagy 2 nagylevél tésztát amit kissé megszáritva és felvágva amegfelelő méretre sokáig eltárolható. Az egész nem kerül egy százasba és rengeteg lasagne készithető belőle,na meg az öröm hogy te csináltad. Amennyit utánnajártok a késznek ami soha nem olyan finom! azalatt én meggyurok égy évre valót.

14594 2009.09.28. 21:29:41

Most már saját készítésű tészta van itthon anyu jóvoltából :-).
süti beállítások módosítása