HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.08.26. 12:56 A.N.R.

Töltött padlizsán

Címkék: tojas kecskesajt padlizsan serteshus

Pénteken eljutottam a Lehel téri csarnokba. Ez nagy szó ám, mert nagyon kiesik az útunkból, de sikerül a közelben járnom, mindig bemegyek. Muszáj, mert itt nálunk nincs normális piac, a zöldségesek meg elég drágák és választék sincs, szóval nagyon híján vagyunk a rendes zöldségeknek, gyümölcsöknek. Mostani bevásárlásom legnagyobb tétele pár kiló padlizsán volt, melynek nagy része a mélyhűtőben várja további sorsát, kettőt viszont kiválasztottam, hogy mára ebédet készítsek belőle.

Az ötletet pár hete gyűjtöttem be, amikor meglátogattam R. barátnőmet, és körülnéztem a könyvespolcán. Találtam pár szakácskönyvet, az egyiket le is vettem (Lajos Mari - Hemző Károly: 99 egytálétel) és átnéztem. Kiírtam pár receptet, amit megvalósításra érdemesnek találtam. Ez is közte volt. Mondanom sem kell, hogy nem úgy készítettem el, ahogy le van írva, mivel a hozzávalókon is változtattam és kissé az elkészítési módon is. A lényeg, hogy egy nagyon finom, egészséges, laktató étel készült.

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
4 kemény tojás
15-20 dkg főtt sertés comb
15 dkg kecskesajt (a recept eredetileg juhsajtot ír, de nekünk most egy termetes darab kecskesajt van itthon, abból vágtam le a szükséges darabot)
1/2 dl olaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
kevés zsír
só, bors, majoranna, fokhagyma, babérlevél

Előkészítés: a padlizsánt megmostam, kettévágtam, bedörzsöltem sóval és hagytam pihenni, kb. fél óra múlva leöblítettem és szárazra töröltem. Egy darab bőrös malac combot megfőztem sós vízben fokhagymával, babérlevéllel. A tojásokat keményre főztem.
Elkészítés: a sütőt előmelegítettem 200 fokra. Egy tepsibe öntöttem az olajat, majd a padlizsánokat lefelé fordítva beleraktam és a sütőben fél óra alatt elősütöttem. Közben a malachúsból levágtam egy kb. 15-20 dekás darabot, kevés zsíros részt is hozzá, apró kockákra vágtam. A sajtot és a tojásokat is felkockáztam. Az egészet egy tálba raktam, megsóztam, megborsoztam, szórtam rá majorannát.
Egy tűzálló tálat kikentem zsírral, majd beleszórtam a zsemlemorzsát.
Amikor a padlizsán megsült, beleraktam a tűzálló tálba, majd óvatosan kivájtam a belsejét és a töltelékhez adtam. Alaposan összekevertem, majd a kivájt padlizsánokba pakoltam.



Az egészet a sütőbe raktam és kb. 20 percig sütöttem, továbbra is 200 fokon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr235974689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása