Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg zsír
2 dl tejföl
1 tojás
15 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
Alaposan összegyúrjuk, három részre osztjuk, mindháromból vékony lapot nyújtunk a tepsi méretének megfelelően. Zsírozott-lisztezett tepsiben kisütjük. Kissé törékeny lap lesz belőle, akinek csak magas falú tepsije van, inkább a hátoldalán süsse, nehogy eltörjön, miközben kiszedi.
Hozzávalók a krémhez:
6 evőkanál liszt
6 dl tej
25 dkg porcukor (inkább kevesebb)
25 dkg margarin
egy citrom leve
kakaópor (kb. 1 evőkanál, de amúgy ízlés szerint)
A lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk, hozzákeverjük a margarin-porcukor kettősből habosra kevert krémet. Kettéosztjuk, a felébe belerakjuk a citromlevet, a másik felébe a kakaóport.
Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, aztán egy lap, majd a citromos krém, végül még egy lap. A tetejére csokimáz kerül, ami készülhet 2 tábla tortabevonó csokiból vagy margarin-kakaópor párosításból is.