HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristalycukor (5) kristálycukor (1) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.09.30. 20:06 A.N.R.

Őzlábgomba sajttal

Címkék: gomba sajt

A férjem hetek óta rágja a fülemet, hogy őzlábgombát akar enni. Semmi esélye nem volt rá, hiszen én erdőbe nem megyek gombát szedni, ugyanis nem merek, vásárolni meg sehol nem jártam, ahol kaphattam volna. Azt sem tudom, mikor van szezonja, bár mintha két hete egyik ismerősünk említette volna, hogy az erdő tele van vele. Ma végre eljutottam a Lehel csarnokba, anyuval mentünk nagybevásárlásra. Került a kosárba paprika, paradicsom, répa, petrezselyem, karalábé, fejes káposzta, kelkáposzta, karfiol, fokhagyma, szőlő, körte, dísztök és őzlábgomba. Amikor megláttam, nagyon megörültem neki, bár igazából még sosem láttam korábban, de valahogy egyértelmű volt, hogy ez az. Amikor az árát megtudtam, már nem örültem annyira - 3000 Ft/kg. Viszont egy db kb. 10 dkg volt, így rászántam 600 Ft-ot, hogy hozzak egyet-egyet, úgysem kerül gyakran az asztalra.
Itthon kicsit megmosogattam, kivágtam a szárát. Egy serpenyőben kevés olajat melegítettem, a gombát megszórtam oregánóval és bazsalikommal - úgy gondoltam, a zöldfűszerek íze jól megy a gomba ízéhez. Mindkét oldalát megsütöttem, nem sokáig, csak pár percig.


Amikor készen lett, szórtam rá reszelt sajtot, hogy ráolvadjon. Fogyasztás előtt még megsóztuk, aztán megettük. Én nem tudtam, mire számítsak, de nagyon ízlett. A férjem meg örült, hogy a régen érzett ízt újra érezheti. Igaz, ő állítja, hogy amikor régen ilyet evett, az nem serpenyőben sült, de apósom meg azt állítja, hogy serpenyőben kell sütni. Nem tudom, mi az igaz, de lehet, hogy vasplatnin kellene sütni olaj nélkül?


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr515974700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t3v 2007.10.02. 21:34:34

ez nagyon vidám, akkora, mint egy kocsikerék :)

14594 2007.10.03. 20:27:59

Hát igen, még szerencse, hogy nem olyan nehéz, mint egy kocsikerék :-).

gósz 2007.10.21. 07:39:20

Régebben mi is a piacon vásároltuk a gombát, de sokszor itthon vetteük észre a kalap megtörése után, hogy kukacos. Ez már egyenesen a kukába ment, és még a méreg, hogy még ezért pénzt is kiadtunk...Úgy, hogy elkezdtunk mi is erdőbe járni, főleg akácosba, ahol tényleg gyönyörő őzláb gombák nőnek. Más gombához nem nyúlunk, csak csodáljuk, de hát nem ismerjük (sajnos), pedig jó lenne! Az idén - hála az időjárásnak - négyszer sikerült szedni, de mindig egy ládányit. Így aztán rántottuk, töltöttük még tejfelesen elkészítettem nokedlivel. Még a barátainkat is megleptük egyegy frissen szedett kosárnyi gombával.

Viki 2010.10.04. 18:42:52

Ilyen cikk olvasása után szoktam örülni,hogy nem nagyvárosban élek:)Nem hiszem,hogy meg tudnánk fizetni az őzláb gombát,pedig imádjuk
süti beállítások módosítása