A házi keverésű cappuccino-por ötletét Ritánál olvastam, és arra gondoltam, tényleg nem rossz ajándék, persze saját kezűleg festett bögrével együtt. Ez utóbbit majd el fogom készíteni, ha épp aktuális lesz, egyelőre csak meg akartam kóstolni a cappuccinót. Idő közben beszereztem egy tejhabosítót is, így aztán igazán krémes cappuccinót ihatunk itthon is.
Az utóbbi időben egyébként is rákaptam a kávéivásra, bár sokszor nem a koffein miatt, így aztán néha kisebb nehézség elé állítom a különböző éttermek, kávézók személyzetét, amikor valamilyen kávét koffeinmentesen kérek. Szoktak is csodálkozni, de azért a legtöbb helyen ez már megoldható. Itthon leginkább tejeskávét iszom nescaféból, édesítővel, néha hidegen, mikor hogy tartja kedvem. Azt hiszem, most a tejhabosítóval kicsit majd megváltoznak a szokásaim, de nem nagyon :-).
A por hozzávalóiban picit változtattam saját ízlésünknek megfelelően, és kihagytam belőle a kakaóport. Amit beleraktam:
3,5 dkg nescafé
8 dkg completta
4 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
Két deci tejhez két teáskanál port rakok, az egész nagyon krémes, és minimális a koffeintartalma, legalábbis szerintem. Így aztán napjában akár többször is élvezhető az íze :-).
2007.10.07. 13:13
Cappuccino
Címkék: kave porcukor
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr85974703
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
39292 2007.10.07. 18:20:36
A tejhabosító egy nagyon jó találmány, imádom így a kávét.
Én már a tejhabos kávéval is próbára teszem a vendéglátást, azt sem mindenhol ismerik. :-))
14594 2007.10.08. 12:26:41
Meg még mennyi mindent nem ismernek :-). De a tejhabos kávé most már itthon sem lesz kiváltság, és ennek nagyon tudok örülni.