Az apukám ritkán tevékenykedik a konyhában, de ha valamit elkészít, azt nagyon jól csinálja. Ilyen az olajos káposztája is, amit én egyszerűen nem tudok ugyanolyan finomra kavarni, pedig irtó egyszerű az elkészítése. Ma elég rosszul voltam, aztán kiderült, hogy a pocaklakóm nem nagyon szereti az édességeket, mióta velem van, alig-alig eszem süteményt, csokit, kekszet, ami ugye nem olyan nagy baj. A savanyú dolgok viszont mostanság jobban mennek. Így aztán kértem aputól olajos káposztát, ami a legfinomabb kacsazsíros kenyérrel :-).
Hozzávalók:
savanyú káposzta jól kicsavarva
vörös- vagy lilahagyma apróra vágva
pirospaprika
olaj
A pontos arányokat az ízlésünk határozza meg ("gondolat szerint" - ahogy nagymamám mondja), a lényeg, hogy jó alaposan kavarjuk össze, és hagyjuk egy fél órát érni. Egy-két napig simán eláll, de nem tudom, meddig, mert nálunk általában még az elkészítés napján elfogy.
2007.11.24. 21:01
Olajos káposzta
Címkék: olaj hagyma paprika savanyu kaposzta
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr965974719
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.