Nagyon egyszerű ebédet készítettem 24-re, a többi napon nem itthon ettünk. Mivel sokat kell pihennem, az egyik szempont az volt: ne kelljen sokat a tűzhely mellett álldogálni. Azért a párom kedvéért rántottam pár halszeletet, de a tejszínes sült halnak is nagy sikere volt.
Hozzávalók:
tengeri halfilé
olaj
fűszer
tejszín
tej
A fűszer jelen esetben Kotányi féle Halak fűszerkeverék volt, mivel elég ritkán készítek halat, és nem tudtam, milyen fűszerek illenek hozzá legjobban. Ezért aztán biztosra mentem. Jó választás volt, nagyon finom lett tőle a hal.
Azzal kezdtem, hogy a fűszer egy részét tejbe kevertem, majd ebbe beleáztattam a halfilét, ott hagytam egy-két órára. Fogtam egy tepsit, pici olajat töltöttem az aljára, beleraktam a haldarabkákat, a többi fűszert összekevertem a tejszínnel, ráborítottam az egészet a halra. 200 fokos sütőben fél óráig sütöttem. Legközelebb majd egy kis sűrítő anyagot is teszek bele, lisztet vagy keményítőt, hogy a szaft egy kicsit sűrűbb legyen. Az ízére így sem volt panasz. Krumplipürével ettük.
2007.12.27. 11:35
Tejszínes sült halfilé
Címkék: hal tejszin
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr335974723
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.