Tegnap délre anyu készítette el ezt a desszertet, idejét sem tudom, mikor ettünk legutóbb.
Hozzávalók:
alma meghámozva, felkarikázva
palacsintatészta: liszt, tej, tojás, kevés cukor, pici só
sütéshez: olaj
A palacsintatészta sűrűbb legyen, mint általában. A karikára vágott almát megforgatjuk benne, majd felforrósított olajban kisütjük. Apukám szerint: "nem lehet belőle eleget enni" :-).
2008.01.06. 08:25
Bundás alma
Címkék: alma tojas finom liszt
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr515974726
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
PAJKOS 2008.09.18. 15:10:08
Helló Mindenkinek aki olvassa!
A bundás alma nagyon finom. Én gyakran készítek, de úgy, hogy amikor forrón kiszedem az olajból a tálba, akkor megszórom egyenként fahéjas (cimetes) kristálycukorral. Mivel forró, ez ráolvad és eszméletlen jó, különleges ízt ad neki.
Ha valaki nem akar cukrozni, a síma fahéj szórás is pikánssá teszi az ízét.
Anna
öreglány 2008.09.22. 23:55:15
Ugyanezt szoktam sütni,de nem karikázva, hanem reszelt almával és palacsinta formájúra sütve. Kevésbé munkaigényes.
Próbáljátok ki a káposztás palacsintát! Úgy, mint a káposztás tésztához, megpárolom a káposztát, sűrűbb palacsintatésztába belekeverve sütök palacsintákat.Jó önmagában is, de meglepően finom még fahéjas cukorral megszórva is.