Ilyenkor télen elég sok mandarint, narancsot eszünk, a fiúk szeretik a banánt is. Ha véletlenül marad pár narancs, ami már nem néz ki olyan bizalomgerjesztően, akkor két dolgot szoktam belőle csinálni: gyümölcslevet vagy gyümölcssalátát.
A gyümölcslevet gyümölcscentrifugával készítem, biztos, hogy kerül bele narancs és alma, ezen kívül pedig ami még van itthon: grapefruit, mandarin, esetleg répa. Egyszerre elkészül 6-8 dl, ezt hárman gyorsan el is fogyasztjuk, szerencsére a gyerek is nagyon szereti.
A gyümölcssalát is többféleképpen készülhet attól függően, mi van itthon. Kerül bele narancs, alma, banán, kiwi, mandarin. Öntök rá narancslevet, vagy egy doboz ananászkonzervet lével együtt, esetleg a házi befőttekből valamit, pl. őszibarackot, szintén lével együtt. Jó nagy tállal szoktam csinálni, hamar elfogy. Saját részre néha mézes grapefruit salátát készítek, ami szintén nagyon finom: a grapefruitot teljesen megpucolom, a hártyából kiszedem a húst, összekeverem kevés mézzel és rövid ideig állni hagyom. Legszívesebben piros grapefruitból készítem, nagyon finom és rengeteg vitamint tartalmaz.
2008.01.26. 09:56
Vitaminbomba télre
Címkék: alma narancs banan
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr145974729
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.