Készültem már egy ideje lasagne-t sütni újra, és miután a héten nagyon szép champignon gombát találtam meglepően olcsón az egyik zöldségesnél, egyértelművé vált, hogy gombával készítem. Fénykép nincs, mivel eléggé szétesett a végére, de az íze kárpótol.
Hozzávalók:
12 lap lasagne tészta
kb. 80 dkg gomba
két kisebb fej lilahagyma
egy doboz kukoricakonzerv
egy üveg sűrített paradicsom
5 dkg reszelt sajt
olaj, só, bors, szerecsendió, bazsalikom, oregano
5 dkg vaj, 2 púpos evőkanál liszt, 5 dl tej
A hagymát apróra vágtam, megdinszteltem kevés olajon. A gombát alaposan megmostam, felszeleteltem, a hagymához raktam, megsóztam, lefedve pároltam. Amikor már majdnem készen volt, hozzáöntöttem a kukoricát, a paradicsomot, majd bazsalikomot és oreganót adtam hozzá és pár percig még együtt pároltam.
Elkészítettem a besamell-mártást: a vajat megolvasztottam, beleraktam a lisztet, megpirítottam, majd hozzáöntöttem a meleg tejet és felforraltam. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítettem.
A sütőedény aljára egy pici olajat öntöttem, majd belerétegeztem a hozzávalókat: 4 lap tészta, a besamell harmada, a gombás szósz fele, 4 lap tészta, a besamell harmada, a gombás szósz fele, 4 lap tészta, a besamell harmada, tetejére a reszelt sajt. 190 fokon fél óráig sütöttem.